rekreační dům v Mnichovicích

Rekreační dům v Mnichovicích

Autor: MgA. Tereza Kučerová, MgA. Patrik Zamazal

Projekt: 2014

Nově navrhovaná stavba rekreačního domu vychází z charakteru okolní zástavby. Stavba využívá výrazně svažitého terénu a proto je také navržená s jedním nadzemním podlažím a s jedním podzemním podlažím. Při pohledu z ulice působí stavba jako jednopodlažní.
Vstup do domu je z S fasády přes zádveří. Ze zádveří se vstupuje do 1 NP, kde jsou umístěny dvě ložnice a koupelna. Ze zádveří je možné vstoupit po schodech do podzemního podlaží, kde je umístěna obytná místnost s kuchyní, ložnice a koupelna s technickou místností.
Z obytné místnosti je možné vstoupit na terasu skrze posuvné dveře. Terasa je částečně krytá přístřeškem obloženým Cetris deskami. Posezení pod přístřeškem je umístěno s jihozápadní orientací a využívá především odpolední a večerní sluníčko.
Okna z obytného prostoru jsou komponována dle důležitosti výhledů. Největší prosklení je na jižní stranu kvůli výhledům do zahrady a okolní přírody.